Informatii Utile

Home / Informatii Utile

Cum comand cel mai ieftin RCA?

Este foarte simplu: compari, alegi, confirmi si primesti cea mai ieftina polita de asigurare auto! Paza buna trece primejdia rea. De ce sa stai cu grija cand poti sta linistit achitand o asigurare ieftina.

Compara Tarifele

Alege Asigurarea RCA

Completeaza datele de livrare

Confirma Telefonic

Plateste polita la livrare

In ultimul timp ai circulat fara asigurare RCA ? www.RCAOBLIGATORIU.ro iti arata cum sa verifici atat RCA-ul, cat si ITP-ul si/sau Rovinieta autoturismului tau!

Fereste-te de amenda circuland pe drumurile publice fara asigurare RCA, ITP sau rovinieta. Afla de la noi cum poti verifica aceste informatii chiar daca nu ai actele masinii la indemana! Contacteaza-ne!

Masina ta este inmatriculata in Bulgaria, ai cumparat o asigurare RCA de la o persoana dubioasa, iar ITP-ul l-ai facut fara sa duci masina in tara vecina? Noi te ajutam cum sa le verifici pe amandoua pentru a te feri de un eventual dosar penal!

Informatii utile – autoturisme inmatriculate in ROMANIA

Nu lasa pe maine ce poti face astazi! Daca vrei sa-ti cumperi o masina second-hand si nu esti convins daca proprietarul iti spune adevarul sau nu, atunci haide sa verificam impreuna istoricul masinii pentru ca tu sa faci alegerea ideala!

VERIFICA ASIGURAREA RCA

Tot mai multi asa-zisi brokeri de asigurari vand asigurari RCA „ieftine”, insa fara acoperire si neinregistrate in sistemul CEDAM. Pentru a nu pica in plasa acestor escroci, verifica-ti valabilitatea asigurarii RCA.

VERIFICA AICI

VERIFICA ISTORIC DAUNE

Esti pe punctul de a achizitiona o masina la mana a doua si ai dubii in privinta veridicitatii informatiilor oferite de vanzator? Verifica singur daca masina a mai fost sau nu implicata in vreun accident auto in Romania.

VERIFICA AICI

CAND EXPIRA ITP-ul ?

Nu tii niciodata minte cand iti expira ITP-ul?
Noi venim in intampinarea ta cu un serviciu ireprosabil prin care iti poti verifica valabilitatea inspectiei tehnice periodice a masinii tale.

VERIFICA AICI

Cand expira ROVINIETA ?

Ai achizitionat o rovinieta dar scrisul de pe ea s-a sters din diverse cauze si nu mai stii cand expira? Acum ai posibilitatea sa verifici valabilitatea rovinietei doar cu numarul de inmatriculare al masinii..

VERIFICA AICI

Informatii utile – autoturisme inmatriculate in BULGARIA

Daca locuiesti in Bulgaria sau ai achizitionat o masina din Bulgaria si este inmatriculata in tara vecinilor, RcaObligatoriu.ro iti ofera cele mai avantajoase asigurari RCA de Bulgaria. Comision 0! Taxa 0! Suntem aici pentru tine!

VERIFICA ASIGURAREA

Tot mai multi asa-zisi brokeri de asigurari vand asigurari RCA „ieftine”, insa fara acoperire si neinregistrate in sistemul CEDAM. Pentru a nu pica in plasa acestor escroci, verifica-ti asigurarea RCA.

VERIFICA AICI

VERIFICA CARTE VERDE

Toate masinile inmatriculate in Bulgaria trebuie sa detina o polita de asigurare RCA cu CARTE VERDE valabila. Orice asigurare fara carte verde este valabila doar in Bulgaria.

VERIFICA AICI

CAND EXPIRA ITP-ul ?

Politia Romana verifica drastic toate autoturismele inmatriculate in Bulgaria. Ca sa nu te trezesti cu un dosar penal, mai bine verifica valabilitatea ITP-ului inainte de a pleca la drum.

VERIFICA AICI

Cand expira ROVINIETA ?

Ai achizitionat o rovinieta dar scrisul de pe ea s-a sters din diverse cauze si nu mai stii cand expira? Acum ai posibilitatea sa verifici valabilitatea rovinietei doar cu numarul de inmatriculare.

VERIFICA AICI

Avem cel mai ieftin RCA pentru masina ta !

Nu exista autoturism pe care sa nu-l putem asigura! Cu noi esti in siguranta!Intrebari frecvente:

Ce inseamna RCA

Polita RCA este o asigurare de raspundere civila auto si este obligatorie pentru toti conducatorii auto. Din ianuarie 2010 asigurarea RCA se emite in format electronic.

Ce este clasa Bonus/Malus

Clasa Bonus/Malus este un sistem conform caruia tarifarea asigurarii auto ia in considerare profilul fiecarui conducator auto. Bonusul este aplicat doar atunci cand conducatorul nu prezinta dosar de daune. In acest caz se aplica o reducere din costul total RCA. In caz contrar, daca asiguratul prezinta dosar de dauna, se aplica o majorare a costului total RCA (malus).

Ce se intampla daca nu detin RCA

Atunci cand un conducator auto este constatat ca nu detine polita de raspundere civila auto obligatorie, se aplica o amenda cuprinsa intre 500 ron si 2000 ron si retinerea numerelor de inmatriculare, iar in cazul unui accident auto, pe langa amenda mai sus mentionata, conducatorul auto este responsabil de achitarea tuturor daunelor.

Unde este valabila polita de Asigurare RCA

Asigurarea RCA este valabila pe teritoriul Romaniei, insa avand in vedere faptul ca RCA include si Carte Verde, polita de asigurare este valabila si pe teritoriul Spatiului Economic European. Sunt tari care sunt excluse de pe aceasta lista pentru ca nu sunt membre ale Acordului Multilateral de Garantie (AMG). Asigurarea RCA nu este valabila in Israel, Iran, Bosnia si Hertegovina, etc.

Care sunt riscurile acoperite de RCA

In urma unui accident auto, RCA asigura acoperire (despagubire) pentru pagubele provocate de catre asigurat unei terte persoane.

Ce se intampla cu polita RCA daca imi vand masina

In cazul in care nu ai avut accidente si daune, compania de asigurari iti retrneaza suma aferenta, care este direct proportionala cu intervalul de timp ramas pana la expirarea politei.